Hudba, Móda, Lifestyle & Urban kultura

Reporty

Jak vypadá degustační menu francouzské kuchyně v La Gare?

Únor 11, 2020

Jak vypadá degustační menu francouzské kuchyně v La Gare?

„Vybrat si z jídelního lístku není jednoduché! Víme to, a proto pro Vás máme výběr toho nejlepšího z menu.“ Píše na svých stránkách pražská restaurace La Gare. A my jsme se rozhodli, že u toho nesmíme chybět.

Restaurace La Gare navazuje na Brasserii La Gare, která byla od svého založení v roce 2009 považována za hlavního představitele francouzské kuchyně u nás. Celkovou rekonstrukcí prošla na začátku roku 2019 a pokračuje tam, kde původní brasserie začala. Nabízí speciality jako je certifikovaná ruánská kachna, ústřice, speciality připravené na otevřeném grilu, a k tomu všemu široký výběr francouzských vín z vlastního sklepa. Špičkový servis spolu se smyslovým prožitkem dodává gastronomii La Gare zážitkový ráz. Za celým jídelním lístkem stojí kreativní šéfkuchař Jan Kvasnička se zkušenostmi z exkluzivních restaurací po celém světě. 

Jak vypadala naše návštěva? Při příchodu do restaurace nás přivítala milá slečna, která nám vzala kabáty a odvedla nás k našemu stolu u okna. Interiér je po rekonstrukci opravdu nádherný. Krásná kombinace barev, světel, umělých květin, a mramorového designu. Ihned k nám přišel číšník a nabídl nám welcome drink v podobě šumivého růžového vína. Osobně jsme přišli právě na degustační menu, díky kterému si můžete udělat představu o tom, co tato restaurace nabízí. A byli jsme opravdu okouzleni.

Prvním pokrmem byla pozornost podniku v podobě šlehaného kozího sýra. Následně přišla variace předkrmů. Uzený losos s avokádem a japonskou rýží. Gratinovaný šneci s houbovo-česnekovým máslem. Tartar z hovězí svíčkové s lanýžovým krémem, s ořechy, smaženou šlachou, zastrouhaný nakládaným žloutkem. Každý z předkrmů byl úplně jiný a všechny byly dokonalou souhrou chutí.

Následovali 3 hlavní chody a přílohy. Seafood pánev s křupavým fenyklem. Ta obsahovala například chobodnice, ústřice a krevety. Také jsme dostali ochutnávku hovězího krku. Dále kachní prso na pomerančích. Přílohy k těmto pokrmům byly: sezónní zelenina, pyré z pečených brambor a hranolky smažené v hovězím loji. 

A na závěr jsme si mohli vybrat některý z dezertů. No nezní skvěle Mousse z hořké 70% valrhona čokolády s panna cottou a lesním ovocem? Součástí brunche menu je také neomezená konzumace alkoholických i nealkoholických nápojů. 

Každé jídlo, které jsme ochutnali, bylo opravdu výtečné. Ale musíme uznat, že při návštěvě La Gare, nešlo pouze o jídlo. Ochota personálu, přístup k zákazníkovi, krásný interiér. To vše vykouzlilo nezapomenutelný zážitek. A můžeme tuto návštěvu určitě doporučit. I třeba jako další valentýnský tip. Ale rychle! Rezervace jsou již téměř plné. https://www.lagare.cz/


Written by:



Leave a comment

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *